Låt inte din post hamna på någon annans adress

Visste du att id-kapningar och bedrägerier är vanligare än bostadsinbrott? Ändå är det mer självklart för de flesta att låsa dörren till sin bostad, än att låsa möjligheten att stjäla din post. Nu kan du skaffa Adresslåset på en minut – helt kostnadsfritt.

Ett första steg för att undvika att bli drabbad av bedrägeribrott och id-kapningar är att skydda sin post eftersom den innehåller information om din identitet. Ditt personnummer är allt som krävs för att anmäla en adressändring och köpa saker i ditt namn. Fakturor, krav och liknande dimper sedan ned i en annan brevlåda och skadorna växer – helt bortom din vetskap. Med gratistjänsten Adresslåset kan du skydda din post från att hamna på en annan adress.

– Se till att alla som bor på samma adress låser sig, eftersom den här tjänsten är personlig, tipsar Carin Andersson, vd på Svensk Adressändring.

Vad är Adresslåset?

Adresslåset är ett digitalt lås som gör att ingen annan än du kan eftersända, adressändra eller lagra posten hos Svensk Adressändring. Tjänsten fungerar som så att legitimering med BankID kommer att krävas när du ska beställa något från Svensk Adressändring. På det viset låser du dörren mellan din post och bedragaren.

”Flagga inte med full postlåda”

Det finns flera säkerhetsåtgärder för att hålla obehöriga borta från din post. Carin Andersson rekommenderar tillfällig eftersändning för dig som ska bo på en annan adress en period. För dig som ska åka bort och vill slippa en full brevlåda är det möjligt att pausa posten. Svensk Adressändring erbjuder dessa tjänster för att ge dig en trygg och smidig posthantering.

– Ett postfack eller brevlåda kan snabbt svämma över och indikera att du inte är hemma eller inte bryr dig om din post. Flagga inte med full postlåda; vi kan hjälpa dig med tillfälliga lösningar. Vi är glada över att kunna vara en trygg samhällsservice, säger Carin Andersson.

Låt inte din post hamna på någon annans adress

Via Svensk Adressändring kan du låsa din postadress med gratistjänsten Adresslåset. Du kan även beställa Pausa posten eller Tillfällig eftersändning om du är bortrest samt Eftersändning av din post när du byter bostad så att inte ditt nya liv hamnar på din gamla adress. Läs mer och spärra din postadress på adresslaset.se och på eftersändning.se

Lås din adress
Svensk Adressändring ägs av Postnord och Citymail och ser till att sprida beställda eftersändningar till alla 25 svenska postoperatörer.